AARUPGAARDS SHETLANDSPONYER

 

Aarupgaard er beliggende i det dejlige Vesthimmerland i mellem Aars og Løgstør. Vores interesse for de små shetlandsponyer ligger langt tilbage. I november 1989 købte vi vores første pony - en sort shetlandshoppe. Den blev brugt flittigt, og fulgte os hvorhen vi var, indtil den dag hun blev for gammel. En pony til 3 hesteglade børn viste sig hurtigt at være alt for lidt, så imellemtiden havde vi købt en lidt større ponyhoppe på 125 cm i stang. Hun blev i 1993 mor til vores første føl. Et dejligt brunbroget hoppeføl. Året efter kom der så endnu et føl. Disse to besluttede vi os for at beholde. De lignede hinanden meget og var uadskillige.

Senere kom de til at se sådan ud.

Disse 2 ponyer blev flittigt brugt til stort set alt. Spring, dressur, tæring ridning samt kørsel, begge mestrede både 1 og 2 spand.   

Vi solgte i 2002 vores kæreste eje, og et og alt, da der var andre ting i vores hverdag som gjorde sig gældende. Duften af hest kunne vi ikke undvære, så vi besluttede at købe nogle dejlige shetlandshopper. Her fandt vi de røde hopper Hedelunds Anja  og Østervangs Amanda.  Siden har vi tilføjet bestanden med andre shetlandshopper af god kvalitet.

Interessen for avl af  shetlandsponyer omfatter stort set hele familien. Vi har hver vores ponyer, og avler hver især noget forskelligt, dog er vi fælles om pasning, pleje, fodring, træning  m.m. 

Fælles for os alle, er, at vi vil avle typefaste shetlandsponyer med godt temperament, god bevægelse, flot og fyldig hårpragt, smukt udtryksfuldt hoved, stor udstråling samt stærk kønspræg.  

Vi har udvalgt alle vores ponyer, uden undtagelse, ud fra bevægelser, eksteriør, temperament og ikke mindst afstamning. Særligt har vi valgt at ligge vægt på hoppens som såvel hingstens moderlinie. 

Vores ponyer er i væsentlig grad baseret på de gamle hæderkronede blodlinier så som:   

BERRY  - HARVIESTOUN - HOULLAND - KIRKBRIDE - MARSHWOOD - NETHERLEY - TRANSY og WELLS

Vi vælger vores ponyer på ekstriør, stamtavle og kvalitet og ikke på nationalitet.   

Vi avler ponyer i farverne sort, brun og rød, i forskellige nuancer. Vi kan godt lide spænende farver, og det er ikke utænkeligt at der med tiden kommer flere farver her på stutteriet, som f.eks. dun, broget eller palomino m.m. 

                                                                           

Unghestene bliver trænet allerede fra føl af, i at blive mønsteret, og få benene taget op. Vi lægger stor vægt på, at vores ponyer er fredelige, omgængelige samt børnevenlige. Alle vores ponyer er i hænder hver dag, og kan naturligvis håndteres af selv de mindste.